Vergelijkingssite Stroom Gas

Stroom Gas Vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het voordeligste overeenkomst aanbieden. De prijs voor stroom wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en prijzen per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de de kosten op jaarbasis berekenen en de kosten per kilowattuur elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de voordeligste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de provider met de voordeligste beoordeling.

Overstappen is geld besparen

Wist je dat wisselen je een besparing kan opleveren van wel honderden euro’s? Ben je sinds de liberalisering van de energiemarkt nog nooit overgestapt van energieleverancier, dan zou je besparing zomaar op kunnen lopen tot € 450.

Welke energiemaatschappij het betere bij jou past, hangt af van je voorkeur. Hou je van zekerheid? Kies dan voor een energieovereenkomst met vaste tarieven, zodat je zeker bent dat je gedurende de geldigheid van je overeenkomst dezelfde kosten voor stroom en gas blijft betalen. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan voor een leverancier van groene energie. De keus is aan jou!

Welkomstbonus en

Veel energiebedrijven bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus in de regel aan het eind van je energieovereenkomst uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig overeenkomst gaat en elk kalenderjaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk jaar opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstbonus ligt meestal tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

De voordeligste energieleverancier kiezen

De meest goedkope energiemaatschappij staat te allen tijde bovenaan, u kan desgewenst tevens de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de voordeligste energiemaatschappij zal vinden. U kunt diverse goedkope energiemaatschappijen voorbij zien komen op het scherm. De één biedt een cashback energie van bijvoorbeeld 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet spoorslags de besparing op het scherm.uitgaven aan energie bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven schelen flink per leverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het belangrijk om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via deze website vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 energieaanbieders.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, daarentegen moet u ook letten op de vaste kosten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is meestal een mogelijkheid dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van deze website eenvoudig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieaanbieders kunt u onder andere kijken naar de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per leverancier, deze extra onkosten kunnen flink in prijs voor de premie schelen. Check om die reden zo vaak mogelijk wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een zicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak onmiddellijk een energievergelijking.
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen normaal gesproken één, drie of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig tevens contracten voor twee of vier jaar. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Bekijk tevens wat andere klanten over een energieleverancier vinden! Op deze website kunt u een reviews lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij stroom gas vergelijken.