zakelijke energiecontracten vergelijken

Goedkoopste Energieleverancier

De energievergelijker berekent de goedkoopste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze manier het beste overeenkomst weergeven. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u precies de kosten per jaar berekenen en de lasten per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest goedkope energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder andere beoordeling, duurzaamheid, duur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de beste beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe leverancier heb je veertien dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe aanbieder de overeenkomst bij de oude aanbieder op en ben je definitief overgestapt. Bij verhuizing moet je je oude contract wél zelf annuleren.

Leveranciers vergelijken

Bij ons kun je overeenkomsten van alle energiebedrijven vergelijken. Wij geven je een totaal overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waardoor we in de regel betere prijzen kunnen bieden. Ook de energieverzekeringsmaatschappijen waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

De meest voordelige energieleverancier kiezen

De voordeligste energiemaatschappij staat altijd bovenaan, u kan desgewenst tevens de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de voordeligste energiemaatschappij zal vinden. U kunt verschillende goedkope energieleveranciers voorbij zien komen op het scherm. De een biedt een cashback energie van onder andere 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet terstond de besparing op het scherm.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een besparende aanbieding heeft gevonden kunt u deze snel via de tool vinden op de website van aanbieder van gas en/of stroom. Na het aan gaan van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per energieleverancier best veel verschillen en dit kan op maandbasis al snel honderden euro’s besparen. De kosten voor gas en stroom bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen enorm per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het important om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u eenvoudig de kosten van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de tarieven voor gas en licht per energieleveranciers flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste kosten die de energieleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is meestal een optie dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u via deze website simpel de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiebedrijven kunt u onder meer kijken naar de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per Kilowattuur en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is ook belangrijk om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een zicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak subiet een energievergelijking.
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen normaal gesproken één, drie of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig ook contracten voor twee of vier kalenderjaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Check ook wat andere gebruikers over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op hier kunt u een beoordelingen lezen over uw energieleverancier. Zoals bij goedkoopste energieleverancier.