Stroom Vergelijken

Energievergelijker Consumentenbond

De energievergelijker berekent de beste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het voordeligste overeenkomst weergeven. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u exact uw geschatte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de de onkosten op jaarbasis herleiden en de prijs per kWh stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de betere beoordeling.

Overstappen is geld overhouden

Wist je dat overstappen je een besparing kan opleveren van wel honderden euro’s? Ben je sinds de liberalisering van de energiemarkt nog nooit overgestapt van energieleverancier, dan zou je besparing zomaar op kunnen lopen tot € 300.

Welke energiemaatschappij het beste bij jou past, hangt af van je voorkeur. Hou je van zekerheid? Kies dan voor een energiecontract met vaste tarieven, zodat je zeker bent dat je gedurende de duur van je overeenkomst dezelfde kostprijs voor stroom en gas blijft betalen. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan voor een leverancier van groene energie. De keuze is aan jou!

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskosten als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van verscheidene invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt bij ons alle energieprijzen vergelijken.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest goedkope energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energieaanbieders proberen online op energievergelijkers als voordeligste energiemaatschappij in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energiemaatschappijen concurreren voornamelijk op prijs. De meeste consumenten kiezen namelijk de goedkoopste energieleverancier. De energieleverancier die als meest goedkope in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u terstond zien welke energiebedrijven er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kostprijs en welke momenteel de meest goedkope is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk spoorslags welk energiecontract het goedkopere past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waarmee u veel meer kan besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 geld overhouden gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! gas en elektriciteit bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven verschillen ontzettend per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de prijs. Lange tijd bij eenzelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het important om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat gas en stroom vergelijken dé manier is om de beste gas- en stroomleverancier te vinden? En dat u hierdoor veel uitgaven aan energie kunt geld besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg gemakkelijk. En overstappen daarna ook!

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is eenvoudig en u bespaart simpelweg.
  • Het voordeel is al in enkele stappen enkele 100-en euro’s

Overstappen is gratis en razendsnel geregeld. Zo kunt u makkelijk en snel flink besparen op uw gas- en stroomrekening. Uw voordeel kan wel oplopen tot 450 euro! U hoeft uw huidige energieovereenkomst niet zelf te annuleren, dat doet de gekozen gas- en stroomleverancier voor u. En met twee weken wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de tarieven voor energie per energieaanbieders flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een overeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website zelfstandig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de gaskosten per kubieke meter. Het is tevens belangrijk om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vaste prijs betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een zicht in hoe duurzaam de gas- en stroomleverancier is! Bekijk het hier en maak onverwijld een energievergelijking.
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen in de regel 1, 3 of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens contracten voor twee of vier kalenderjaar. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Check ook wat andere klanten over een leverancier van gas en licht vertellen! Op deze website kunt u een waarderingen lezen over uw energieleverancier. Zoals bij energievergelijker consumentenbond.

Scroll naar boven