zakelijke energie eenmanszaak

Energie Vergelijken Consumentenbond

De energievergelijker berekent de voordeligste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het voordeligste overeenkomst weergeven. De kostprijs voor stroom wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar terugvinden en de kosten per kWh elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan aanstonds op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verwerven, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt immer twee weken wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je gangbaar aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Overstappen is geld besparen

Wist je dat overstappen je een besparing kan opleveren van wel een paar honderd euro? Ben je sinds de openbreking van de energiemarkt nog nooit overgestapt van energieleverancier, dan zou je besparing zomaar op kunnen lopen tot € 450.

Welke energiemaatschappij het beste bij jou past, hangt af van jouw voorkeur. Hou je van zekerheid? Kies dan voor een energiecontract met vaste tarieven, zodat je zeker bent dat je gedurende de looptijd van je overeenkomst dezelfde kosten voor stroom en gas blijft betalen. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan voor een leverancier van groene energie. De keus is aan jou!

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het meest goedkope energieovereenkomst altijd bovenaan te staan. Welk contract dit is, hangt af van jouw energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En vanzelfsprekend van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de voordeligste energiedeal is.

Geld overhouden op de energierekening. Voor veel klanten omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Energiebewust leven is nog nooit zo doorslaggevend geweest. Daarnaast wordt het leven ook steeds duurder, waardoor we dolgraag willen geld besparen op de maandelijkse lasten. Dat is niet te allen tijde even simpel. Een nieuwe weg inslaan blijkt in de regel een enorme struikelblok voor de meeste consumenten te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is meestal niet mogelijk. klanten vervallen op de keper beschouwd in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je ordinaire energiebesparende aanwijzingen eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie geld besparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel eenvoudig, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt tevens geld overhouden door over te stappen van energiemaatschappij. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per jaar geld besparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

Online de meest voordelige energiemaatschappijen vinden

Onze website heeft de meest goedkope energieaanbieders, acties, tarieven en aanbiedingen voor u in de energievergelijker verzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u de meest voordelige energiemaatschappij voor uw adres vinden. Met de energievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leveranciers eenvoudig op een rij. Op die manier kunt u de meest goedkope energie vinden en kiezen. Allicht zijn er immer zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wij u graag meer.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een slimme deal heeft gevonden kunt u deze simpel online afsluiten op de website van de desbetreffende leverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Energietarieven kunnen per leverancier van energie ontzettend verschillen en dit kan op maandbasis al snel honderden euro’s besparen. De kosten voor gas en stroom bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie veranderen flink per leverancier en tevens uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier blijven is niet voordelig, daardoor is het interessant om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de tarieven voor stroom en gas per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarentegen moet u tevens rekening houden met de vaste kosten die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen een optie dat een contract zum beispiel voordelig lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van deze website simpel de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen differentiëren per gas- en stroomleverancier, deze extra onkosten kunnen flink in prijs voor de premie schelen. Controleer daarom immer wat de meridiane maandprijs is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook onmiddellijk een zicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak meteen een energievergelijking.
  3. De contractduur – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of vijf jaar, al zijn er op het moment ook aanbiedingen voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Controleer ook wat overige consumenten over een gas- en stroomleverancier denken! Op hier kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij energie vergelijken consumentenbond.